Original Article:
"http://www.pruittfamily.com/paul/optout.htm"

Izključi sredstva

E-pošta in neželena pošta ter nekatera opozorila o varnosti

Uvod

Oglejte si to spletno stran kot odlično izhodišče. Poskrbite, da boste kasneje shranili in tiskali s tiskalnim papirjem. To je specifično za državo Minnesota, vendar vsebuje nekaj odličnih informacij, ki veljajo za vse.

http://www.moea.state.mn.us/campaign/junkmail/index.html

Od zgoraj navedenih informacij in z uporabo nekaterih drugih strani sem našel spodnje informacije.

 

Telemarketing

Prijavite se s črto skozi ikono siluete telemarketerja.
Nacionalni klicni seznam ni začel veljati od petka 10. oktobra 2003 ob 8:00. Vendar je to vplivalo samo na tiste osebe, ki so se registrirali pred 1. septembrom 2003. Tisti, registrirani tisti dan ali pozneje, bodo morali počakati tri mesece od datuma njihove registracije, preden delne prepovedi klicev na telemarketirajo na njihovo številko učinek. Tu najdete nacionalno spletno stran in podrobnejše informacije na drugem naslovu. Tretja je malo o podjetjih in četrta je kot ta članek, vendar podrobneje z dolgim seznamom dodatnih povezav. Peti vsebuje povezave do vsega stanja, ne pa seznamov:

https://www.donotcall.gov/default.aspx

http://www.ftc.gov/bcp/edu/microsites/donotcall/index.html

http://www.answerconnect.com/articles/the-national-do-not-call-

http://www.five9.com/call-center-resources/learning-center/a-consumers-guide-to-the-do-not-call-registry.htm

http://www.anser.com/do-not-
call-registry/

Potrošniki lahko pokličete tudi

1-888-382-1222

brezplačna prijava za seznam. Združenje neposrednih trgovcev je legitimno združenje za telemarketere, neželene pošte in neželene e-pošte. Imajo dodaten seznam, ki ga lahko dobite, da bi se izognili vsem telemarketingom, ki so jih opravili podjetja v njihovem združenju. Stane 5 evrov za prijavo na spletu, vendar je brezplačna, če pošto v obliki pošljeta po pošti. Če greste na naslov, pritisnete gumb »REGISTER BY MAIL (Takes Longer«), bo ustvaril obrazec, kjer lahko vnesete svoje ime in naslov s tipkovnico računalnika. Potem lahko natisnete ta obrazec in ga pošljete po pošti.

http://www.dmaconsumers.org/offtelephonelist.html .

Ponudbe s kreditnimi karticami in opustitev neželene pošte

User being overwhelmed with spam coming out of the monitor.Obstaja telefonska številka, ki jo lahko kličete, kar vam bo omogočilo, da onemogočite predodobljene ponudbe za kreditne kartice. Večina kreditnih kartic preveri pri eni izmed štirih glavnih agencij za poročanje o kreditnih sposobnostih (TransUnion, Experian, Equifax in Innovis), preden pridobi kreditno kartico. Ko imate dostojno boniteto, se kvalificirate za “predhodno odobrene” ponudbe. Obstaja nekaj ponudb za kreditne kartice, ki niso vnaprej odobrene, in klicanje spodnje številke vas ne bo iztrgalo. Štiri družbe so se združile in imajo eno telefonsko številko, ki jo lahko pokličete, da onemogočite vsa podjetja, ki si delijo vaše kreditne podatke.

1-888-567-8688

Več informacij najdete spodaj.

http://www.ftc.gov/privacy/protect.htm

Experian je tudi glavni posrednik naslovov za fizično neželeno pošto. Če boste poklicali spodnjo telefonsko številko, boste v Experian-ovem registrskem seznamu za neželene pošte.

1-800-228-4571 x4633

Družba Polk je še en velik ponudnik naslovov za fizično neželeno pošto. Klicanje te številke vas bo pripeljalo do The
Družba Polk Register neuporabnih seznamov poštnih naslovov ZDA.

1-800-464-7655 x6660

Družba ADVO Inc. je podjetje, ki proizvaja majhne bele reklamne letake z manjkajočimi otroki in morebitnimi domnevnimi ugrabitelji. To so vrednosti nabiralnika, kupci ShopWi $ e. Spodnjo številko lahko pokličete pred 16. uro ob vzhodni obali, da se oddaljite od njih.

1-888-241-6760

Val-Pak Neposredni tržni sistemi so kuponski poštar. Pokličete lahko: to številko, da onemogočite od njih. V vseh državah ne delujejo.

1-800-661-0959

Spodnji naslov vas bo naročil, kako priti na seznam izključitev Direktno tržno združenje znova. Upoštevajte, da je to ločeno od spodaj navedenega e-poštnega sporočila in zgoraj navedenega seznama telemarketerjev. Še enkrat, če se želite registrirati na spletu s tem opt-out listom, stane $ 5, če pa pošljete v fizično pismo, je brezplačen.

http://www.dmaconsumers.org/cgi/offmailinglistdave

E-pošta z neželeno pošto, oglasi v spletu in piškotki

Trash can full of spam letters.Združenje za neposredno trženje ima tudi spletno stran, ki vam omogoča, da se brezplačno registrirate na seznamu za izključitev elektronske pošte za podjetja, ki so člani njihovega združenja, ki oglašujejo po neželeni elektronski pošti. Na tem seznamu lahko registrirate do tri e-poštne naslove. Ta registracija je brezplačna na spletu, v nasprotju s svojimi seznami neželene pošte in telemarketer.

http://www.dmaconsumers.org/opt-outform_emps.shtml

Ta stran vam omogoča, da onemogočite piškotke in tudi pop-up oglase iz zloglasnega DoubleClick (in tudi iz drugega, ki ga nisem slišal za Avenue A, Inc).

http://www.networkadvertising.org/

Tukaj je naslov na stran s priročnimi povezavami do določenih spletnih strani za izključitev za MSN.com, Wired.com, Yahoo, 24/7 Media, BeFree, CoreMetrics, MediaPlex, Amazon, American Express (e-pošta), Any Rojstni dan, AT & T in eBay.

http://www.opt-out.cdt.org/online/.

Cartoon of leterally a wall on fire next to a computer monitor.Varnost, prosti požarni zidovi in vohunska programska oprema

Če ste na internetu, morate poleg programa Antivirus, ki ga uporabljate, uporabljati požarni zid. To bo preprečilo, da bi hekerji prišli. Hekerji vedno pregledujejo vse naslove IP, ki obstajajo na internetu in iščejo slabosti. Ko se prijavite na internet, bodisi preko dial-up, DSL ali Cable, vas identificirajo z edinstvenim naslovom IP. Uporabniki kablov delijo naslov IP z drugimi v svoji soseščini. Ko sem začel uporabljati požarni zid na svoji liniji DSL, sem bil presenečen nad dejstvom, da uporabniki iz vsega sveta poskušajo priti v svoj računalnik približno enkrat na 2 minut (drugačen uporabnik vsakič). To je bilo res, čeprav Verizon spremeni moj IP vsakič, ko se prijavim. Uporabljam Zone Alarm Pro, ki ima brezplačno različico. Morda je malo težko razumeti, kako najprej uporabiti te programe, vendar samo sprejmite privzete pogoje za začetek in vam bo v redu. Če programi pridejo v vaš računalnik, požarni zid preprečuje, da bi bil vaš računalnik uporabljen kot počivališče za zagon denial of service napadov na Amazon, E-bay, vladne spletne strani itd. Prav tako lahko virusom ali črvom preprečite uporabo vaših E-poštni program za pošiljanje e-pošte vsem naslovom v imeniku. Antivirusni programi naj naredijo tudi zadnjo funkcijo. Požarni zidovi so dobra prva obrambna linija z antivirusnimi programi, ki so druga obrambna linija. Lahko mi napišete, če imate kakšna vprašanja (še vedno se učim).

Preprost za razumevanje uvoda na varnost računalnika, vključno z požarnimi zidovi, ki jih ponuja odlična revija PC Magazine:

http://www.pcmag.com/print_article/0,3048,a=32564,00.asp.

Tu lahko začnete s prenosom Zone Zone brezplačno za osebno uporabo. To je najlažje za novinca za uporabo. Opomba, odgovorite na vprašanja in kliknite gumb »Nadaljuj« na dnu. Na naslednji strani je brezplačna različica do desne (tretja).

http://www.zonelabs.com/store/content/company/zap_za_grid.jsp.

Obstaja še en prosti požarni zid za Windows, ki je več za tiste, ki imajo nekaj znanja o računalniški varnosti. Sygate Personal Firewall 5 je prav tako brezplačen za osebno uporabo.

http://soho.sygate.com/products/shield_ov.htm

Norton Personal Firewall je očitno tudi dober za začetnike, kot je Zone Alarm, vendar pa stane denar. Pro različica Zone Alarm je primerljiva, a cenejša:

http://www.symantec.com/sabu/nis/nis_pr/features.html

Na temo anti-spyware programov so štiri dobre.

http://www.lavasoftusa.com/software/adaware/ – je brezplačna za nekomercialno osebno rabo. Za uporabo v poslovnem / izobraževalnem / vladnem okolju morate plačati in registrirati programsko opremo. To je pionir brezplačnega odstranjevanja oglasov in vohunskih programov. To je super stvari.

http://www.safer-networking.org/en/index.html – neverjeten brezplačen paket programov, ki imajo glavno funkcijo kot zgoraj. Najdejo kakšen vohun / adware, ki zgoraj ne bo našel.

http://www.javacoolsoftware.com/spywareblaster.html – še en brezplačen izdelek, ki dobro deluje. Spybot priporoča kot dodatek. Ne razumem, kako deluje, vendar preprečuje, da bi spyware začel nameščati.

http://www.kephyr.com/spywarescanner/ – Bazooka protivirusna programska oprema. Še enkrat je to brezplačno. Pogosto je prezrta, vendar je morda tudi koristna, čeprav, če imate zgoraj tri, Bazooka ne zdi, da bi našli kaj dodatnega.

Vodenje Windows do datuma

Private eye cartoon dog holding a big magnifier  up to his left eye.

Na koncu je pomembno, da sledite vsem varnostnim popravkom, ki so izdani za Windows. To lahko storite precej neboleče, če imate širokopasovni dostop (DSL ali kabel). Preprosto kliknite povezavo Windows Update, ki mora biti v meniju Start v zgornjem levem kotu programa. Če bi to želeli storiti takoj, sledite tej povezavi, ki je enaka v vaši

Če želite nekaj boljših navodil, sledite tej povezavi:

https://www.comparitech.com/blog/information-security/how-to-install-security-updates/#Windows_Security_and_Software_Updates

Ko izberete povezavo, sledite navodilom. Windows bo šel na ustrezno Microsoftovo spletno stran in vas vprašal, ali lahko analizira vaš računalnik in vam pove, katere popravke je treba prenesti in namestiti. Če tako izberete, bo Windows naredil prenos in namestitev za vas. Upoštevajte, da bo za nekatere posodobitve Microsoft prenesel in namestil posodobitve ločeno od drugih. To še posebej velja za servisne pakete za Windows. Po namestitvi posodobitve boste morali znova zagnati računalnik. Za preostale posodobitve boste morali znova izbrati povezavo Windows Update v meniju Start in znova iti skozi proces.

Vso srečo!

Komentarje ali vprašanja se lahko pošljejo socrtwo@s2services.com.